11 Ekim 2023 Çarşamba

YATIRIM FELSEFESİ NASIL OLMALI?


Hisse Senedi Yatırımcıları için küçük notlar!!!

Bizler yani küçük yatırımcılar donanım olarak rakiplerimizin çok gerisindeyiz ve piyasayı kısa vadeli işlemlerle yenemeyiz.

O zaman ne yapmalıyız? Kısa vade işlemler ile oyalanmayalım, şunlara hisse demeyelim. Gelin değerli "ŞİRKETLERİMİZE" hep beraber ortak olarak "YATIRIMCI" olalım.

En temel kriterimiz Patron olsun. Yatırımcı dostu, kârını Yatırımcılarıyla paylaşan bir patron...

Temettü geleneği olan şirketler her zaman değerli olmuştur. Al-sat peşinde koşarak, Şirketlerimizin kâr paylarını yabancılara kaptırmayalım.

Sektöründe öncü olan, rekabet avantajına sahip, marka bilinirliği yüksek olan şirketleri seçin.

Düzenli finansallara sahip olan, satışları (özellikle yurtdışı ağırlıklı), öz sermayesi ve karlılığı artan, üreten ve büyüyen sanayi şirketlerine odaklanın.

Halka açıklık oranı %50'nin üzerinde olan, bedelli sermaye artırımları ile yatırımcısını soyan, olumsuz sicile sahip patron şirketlerinden uzak durun.

Bugünü değil yarınları ve en az iki-üç yıl sonrasını planlayarak yatırıma başlarsanız, Tasarruflarınızın nasıl bir servete dönüştüğünü zaman içinde görecek ve buna sizlerde şaşıracaksınız.

Bileşik getirinin gücüne inanın ve portföyünüzde yer alan şirketleri sabırla toplayarak ortaklık payınızı arttırmaya odaklanın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder